1. Preambul
1.1 Magazin online Thebed.ro
1.2 Cumparator
1.3 Termeni si Conditii Generale
1.4 Definitii

2. Oferta de Bunuri, Comanda, incheierea Contractului de vanzare-cumparare, metode de livrare, metode de plata
2.1 Oferta de Bunuri
2.2 Comanda
2.3 Incheierea Contractului de vanzare-cumparare
2.4 Metode de livrare
2.5 Plata
2.6 Drepturi si obligatii in baza Contractului de vanzare-cumparare
2.7 Cupoane de reducere si vouchere

3. Livrarea Bunurilor 
3.1 Termen de livrare
3.2 Expedierea, livrarea si receptia bunurilor

4. Retragerea din Contractul de vanzare-cumparare 
4.1 Retragerea Cumparatorului din Contractul de vanzare-cumparare
4.2 Retragerea Vanzatorului din Contractul de vanzare-cumparare

5. Garantia contra viciilor. Garantia pentru buna functionare 

6. Prevederi finale 

1. Preambul
1.1 Magazin online Thebed.ro

1.1.1. Web-site-ul www.thebed.ro este gestionat PARIS14A SRL, in calitate de vanzator, cu sediul social in: Bucuresti, Strada Paris 14A, punct de lucru: str. Paris 14A, Bucuresti, inregistrat la Registrul Comertului cu numar de identificaren J40/4950/2024, cod unic de inregistrare (CUI) 49722579.

1.1.2. Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a website-ului si conditiile de achizitionare a produselor comercializate prin intermediul acestui Website (denumiti in continuare “Termeni si Conditii”). Acesti Termeni si Conditii cuprind drepturile si obligatiile partilor care decurg din sau sunt in legatura cu contractul de vanzare-cumparare (denumit in continuare “Contractul de vanzare-cumparare”) incheiat intre Vanzator si un cumparator individual prin intermediul web-site-ului Vanzatorului.

1.2 Cumparator

1.2.1. Cumparatorul Consumator- orice persoana fizica care, prin inregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza in alte scopuri decat cele specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, avand, potrivit legii, calitatea de consumator (denumit in continuare “Cumparatorul”.)
1.2.2. Relatiile juridice dintre Vanzator si Cumparator care nu sunt in mod expres stipulate in acesti Termeni si Conditii sunt guvernate de prevederile in vigoare ale art.1650 si urmatoarele din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordonanta Guvernului nr.21/1992 privind protectia consumatorilor si legislatia aferenta, cu modificarile si completarile ulterioare.
1.2.3. Cumparatorul profesionist – orice persoana fizica sau juridica, precum si orice alta entitatea care, prin inregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza in scopurile specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, neavand potrivit legii calitatea de consumator (denumit in continuare ,,Cumparator profesionist”).

1.3 Termeni si Conditii Generale

1.3.1. Prezentii Termeni si Conditii sunt parte integranta din Contractul de vanzare-cumparare incheiat intre Cumparator si Vanzator si cuprinde drepturile si obligatiile mutuale ale partilor (asa cum este definit mai jos).
1.3.2. Prin incheierea Contractului de vanzare-cumparare, Cumparatorul convine si este de acord cu prezentii Termeni si Conditii, in integralitatea acestora.
1.3.3. Cu exceptia prevederilor contrare cuprinse in Contractul de vanzare-cumparare sau in anexele acestuia, sau a anumitor prevederi cuprinse in acesti Termeni si Conditii invalidate in mod expres sau modificate de Contractul de vanzare-cumparare, sau cu exceptia oricarui alt acord contrar dintre Vanzator si Cumparator, prezentii Termeni si Conditii se vor aplica oricaror relatii contractuale dintre partile contractante.
1.3.4. Prezentii Termeni si Conditii nu sunt aplicabile tranzactiilor in care Cumparatorul Profesionist intentioneaza sa achizitioneze bunuri de la Vanzator. Acest tip de tranzactii sunt guvernate de reglementarile legale generale privind contractele de vanzare-cumparare.
1.3.5. Prin accesarea si utilizarea web-site-ului www.thebed.ro, Cumparatorul confirma ca este major sau ca a primit permisiunea parintilor si ca are capacitatea juridica de a incheia un contract si de a plasa ulterior o comanda pe Website.

1.4 Definitii

1.4.1 Contract de vanzare-cumparare reprezinta o intelegere incheiata electronic intre Vanzator, in calitate de Vanzator, si Cumparator, prin intermediul Magazinului Online al Vanzatorului (asa cum este definit mai jos).
1.4.2 Acesti Termeni si Conditii sunt parte integranta a Contractului de vanzare-cumparare.
1.4.3 Magazin Online – sistem online operat prin intermediul internetului, care permite Vanzatorului si Cumparatorului sa incheie Contractul de vanzare-cumparare prin intermediul comunicarii la distanta. Magazinul Online este operat pe un website aflat la adresa www.thebed.ro.

1.4.4 Bunuri – bunuri mobile, sau dupa caz, vandute prin intermediul Magazinului Online.
1.4.5 Comanda -solicitarea transmisa de catre Cumparator, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, in vederea achizitionarii de Produse si/sau Servicii comercializate online, in conditiile prevazute de Termeni si Conditii.
1.4.6 Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, in format electronic, TV, in cadrul Magazinului Thebed sau prin intermediul Website-ului a unui numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre PARIS14A SRL.
1.4.7 Showroom PARIS14A – spatiul (locul) unde cumparatorii pot vizualiza, proba/incerca si cumpara produsele comandate prin intermediul magazinului online Thebed.

2. Oferta de Bunuri, Comanda, incheierea Contractului de vanzare-cumparare, metode de livrare, metode de plata
2.1 Oferta de Bunuri

2.1.1. Oferta de Bunuri inseamna o oferta de bunuri selectionate, oferite prin intermediului unui catalog disponibil in Magazinul Online. Oferta de Bunuri nu este o oferta prin care se incheie un contract, asa cum este definita la art. 1188 alin. 1din Codului Civil. Oferta de Bunuri este doar cu titlu informativ iar Vanzatorul nu are obligatia de a incheia un Contract de vanzare-cumparare cu privire la bunurile respective.
2.1.2. Vanzatorul ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe Website, inclusiv descrierea Produselor si a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie, in orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, se pot face si greseli. In asemenea situatii, Thebed va incerca sa inlature toate erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care Thebed constata ca eroarea respectiva a afectat/influentat Comanda dumneavoastra sau Contractul valabil incheiat, va incerca sa va informeze in cel mai scurt timp posibil, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii Comenzii/a Contractului, cat si posibilitatea anularii acesteia/acestuia.

2.1.3. Va rugam sa aveti in vedere ca achizitionarea produselor pe Website ofera o experienta diferita de cea din magazine. In special, trebuie sa stiti ca:
! culorile Bunurilor, astfel cum sunt prezentate pe Website, pot fi diferite in realitate, pentru ca depind de mai multi factori, inclusiv, dar fara a se limita la, setarile monitorului dumneavoastra;
! dimensiunile si forma Bunurilor pot fi diferite in realitate fata de modul in care apar pe Website, de aceea, va rugam sa aveti in vedere ca este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati ca dimensiunea reala a fiecarui Produs sa corespunda scopului pentru care ati achizitionat respectivul Bun;
! fotografiile si imaginile de pe Website au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exacta a Bunului si a detaliilor incluse, trebuie sa cititi cu atentie descrierea corespunzatoare a Bunului.
2.1.4. Bunurile vor fi livrate numai in masura in care sunt disponibile, existand astfel riscul ca Thebed sa nu poata livra Comanda. De asemenea, Thebed isi rezerva dreptul de a retrage orice Bun de la vanzare, in orice moment. In asemenea situatii, singura responsabilitate a Thebed fata de dumneavoastra este rambursarea integrala a sumelor platite pentru respectivele Bunuri pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare;

2.1.5. PARIS14A depune toate eforturile pentru a livra Bunurile in cel mult 10 de zile lucratoare dupa confirmarea comenzii. Mentionam ca toate informatiile cu privire la livrare oferite de Thebed (pe website, la telefon sau prin email) sunt doar cu titlu estimativ si, de aceea, pot varia de la caz la caz. Va rugam sa consultati Sectiunea 3 – Livrarea Bunurilor pentru mai multe informatii despre livrare;

2.1.6. PARIS14A isi rezerva dreptul de a ajusta in mod liber si cu respectarea prevederilor legale, preturile si ofertele speciale practicate.

2.1.7. Vanzatorul isi rezerva dreptul de efectua orice modificari ale continutului Magazinului Online inclusiv preturile. Ofertele (inclusiv reducerile, vanzarile promotionale si pliantele promotionale) sunt aplicabile in limita stocului disponibil sau pentru o anumita perioada de timp. Preturile sunt aplicabile in momentul plasarii Comenzii.
2.1.8. Toate preturile Bunurilor si serviciilor (ex. livrarea) sunt stipulate cu TVA inclus, cu exceptia mentiunilor exprese ca preturile nu includ TVA.
2.1.9. Erori privind preturile afisate. PARIS14A va depune toate eforturile pentru ca preturile de pe website sa fie corecte. Cu toate acestea, este posibil sa apara si erori. In cazul in care PARIS14A descopera o eroare legata de pretul unui Produs si/sau Serviciu comandat deja de catre Cumparator acesta va fi informat cat mai curand posibil despre eroarea produsa. In aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la pretul corect, fie de a anula Comanda. In cazul in care Cumparatorul nu poate fi contactat, intr-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat in timpul procesului de comanda, PARIS14A va considera Comanda anulata si Cumparatorul va fi notificat despre aceasta prin email.

2.2 Comanda

2.2.1. Cumparatorul poate plasa o Comanda utilizand formularul disponibil in Magazinul Online.
2.2.2. Pentru a plasa o Comanda, Cumparatorul este de acord in primul rand cu Bunurile pe care intentioneaza sa le cumpere, metoda de expeditie (conform Termenilor si Conditiilor) si metoda de plata (conform Conform Termenilor si Conditiilor). In continuare, Cumparatorul isi da acordul pentru comanda si, prin acest lucru, emite o cerere irevocabila de a incheia un Contract de vanzare-cumparare cu Vanzatorul.
2.2.3. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Website, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi desfasoara operatiunile comerciale.
2.2.4. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Confirmare se face telefonic.
2.2.5. PARIS14A isi rezerva dreptul de a anula Comenzile care privesc Bunuri si/sau Servicii afisate pe Website ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii, cu consecinta restituirii intregii sume platite de Cumparator in considerarea comenzilor anulate, daca este cazul.
2.2.6. Odata inregistrata, Comanda nu mai poate fi modificata de catre Cumparator. In cazul in care doriti sa modificati/anulati ne puteti contacta pe mail (bonjour@paris14a.ro) sau la numarul de telefon afisat pe site (0726 10 99 87).
2.2.7. Minimul de comanda este de 500 RON, exceptand produsele asociate brandului “BUSTER & PUNCH”

2.3 Incheierea Contractului de vanzare-cumparare

2.3.1. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea Bunuri si Serviciilor din Comanda, Vanzatorul va anunta Cumparatorul pe adresa de e-mail comunicata sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului in momentul efectuarii Comenzii. Daca Cumparatorul nu este de acord cu noua Comanda, acesta o poate modifica/anula, iar Vanzatorul va returna suma platita de Cumparator in maxim 14 de zile calendaristice de la confirmarea modificarii/anularii comenzii. Pentru plata cu cardul, daca valoarea comenzii modificate este mai mare ca valoarea comenzii initiale, Cumparatorul va trebui sa initieze o noua plata pentru diferenta dintre plata initiala si valoarea finala a tranzactiei.
2.3.2. Vanzatorul se obliga sa accepte Comanda Cumparatorului, cu exceptia situatiei in care comanda respectiva contravine acestor Termeni si Conditii sau a situatiei in care Vanzatorul are un motiv specific sa considere ca Cumparatorul va incalca Contractul de vanzare-cumparare.
2.3.3. Contractul de vanzare-cumparare dintre Vanzator si Cumparator se considera incheiat in momentul expedierii Comenzii (denumita in continuare “Acceptarea”).
2.3.4. Orice cheltuieli suportate de Cumparator in legatura cu incheierea Contractului de vanzare-cumparare prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (ex.: conexiune internet sau apeluri telefonice) vor fi suportate de Cumparator.
2.3.5. Va rugam sa aveti in vedere ca puteti face o Comanda valabila pe website numai daca ati implinit varsta de 18 ani si doriti ca Bunurile si/sau Serviciile sa fie livrate/prestate pe teritoriul Romaniei. Este nevoie in mod necesar de o adresa de email valabila/activa si un numar de telefon valabil la care sa puteti fi contactat cu usurinta.

2.4 Metode de livrare

2.4.1. Cu exceptia prevederilor contrare cuprinse in Contractul de vanzare-cumparare, Cumparatorul decide metoda de livrare a Comenzii sale.
2.4.2. Cumparatorul poate opta pentru livrare intr-unul dintre showroom-urile PARIS14A sau livrare prin curier la o adresa mentionata de catre acesta. In cazul in care Cumparatorul solicita o metoda de livrare diferita, Cumparatorul va suporta toate riscurile in legatura cu metoda de livrare respectiva, inclusiv toate costurile suplimentare generate de utilizarea metodei de livrare alese.
2.4.3. Bunurile sunt expediate in momentul in care sunt trimise catre adresa Cumparatorului sau catre unul dintre showroom-urile PARIS14A, astfel cum e precizat de catre Cumparator prin Comanda.
2.4.4. PARIS14A livreaza doar pe teritoriul Romaniei.

2.5 Plata

2.5.1. Preturile afisate pe website sunt exprimate in LEI si includ toate taxele aplicabile.
2.5.2. TVA se aplica la valoarea legala de la data comenzii si este inclus in preturile Bunurilor si/sau serviciilor.
2.5.3. Preturile produselor afisate pe website exclud costurile de livrare si costurile altor servicii optionale.
2.5.4. Vanzatorul ofera urmatoarele metode de plata: numerar la livrare, plata prin card si transfer electronic.
2.5.5. C.O.D. inseamna faptul ca o Comanda se achita in momentul predarii ei catre Cumparator de catre un transportator autorizat sau in momentul in care Comanda este ridicata de Cumparator din showroom-urile PARIS14A selectat. Aceasta forma de plata este disponibila doar pentru urmatoarele metode de livrare: ,,expedierea bunurilor comandate prin intermediul unui transportator” si ,,ridicarea din showroom-urile PARIS14A “.
2.5.6. Transferul electronic inseamna ca pretul de achizitie, inclusiv eventualele costuri aferente livrarii sau alte costuri ale altor servicii optionale pe care le-ati selectat (denumit in continuare “Pretul tranzactiei”) trebuie achitat in contul bancar al Vanzatorului, inainte ca Bunurile sa fie expediate. Pentru a procesa Comanda cat mai repede posibil, Vanzatorul recomanda mentionarea numarului alocat Comenzii si comunicat Cumparatorului in momentul completarii Comenzii, ca cod de referinta. In cazul unei plati prin transfer electronic, pretul tranzactiei se considera achitat in momentul in care suma aferenta Comenzii a fost creditata in contul bancar al Vanzatorului.
2.5.7. Plata prin card inseamna ca in momentul finalizarii Comenzii, Cumparatorul va fi redirectionat catre un server de plata al unui tert, unde va completa informatiile referitoare la plata. Informatiile vor fi verificate, Comanda confirmata si pretul de achizitie se va retrage din contul bancar al Cumparatorului.

2.5.8. Plata prin sistemul PayPal inseamna ca in momentul finalizarii Comenzii, Cumparatorul va fi redirectionat catre un server de plata al unui tert, unde va completa informatiile referitoare la plata. Informatiile vor fi verificate, Comanda confirmata si pretul de achizitie se va retrage din contul indicat al Cumparatorului.

2.6. Drepturi si obligatii in baza Contractului de vanzare-cumparare

2.6.1. Vanzatorul are obligatia de a livra Cumparatorului Bunurile comandate la pretul de achizitie convenit si Cumparatorul are obligatia de a achita pretul tranzactiei si de a primi Bunurile.
2.6.2. In cazul in care Cumparatorul incalca Contractul de vanzare-cumparare sau Termenii si Conditiile, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare. Cumparatorul este, in acest caz, obligat sa returneze Vanzatorului orice costuri suportate in legatura cu Comanda, inclusiv, dar fara a se limita la, costurile de livrare, in cazul in care Cumparatorul nu primeste Bunurile.
2.6.3. Cumparatorul este obligat sa furnizeze in Comanda informatii adevarate si corecte. Vanzatorul va considera toate datele puse la dispozitie de Cumparator, care sunt necesare incheierii Contractului de vanzare-cumparare, ca fiind adevarate si corecte.
2.6.4. Vanzatorul nu are nici o obligatie fata de Cumparator in legatura cu orice Cod de Conduita in sensul Art. 8 alin. 1 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic.
2.6.5. Pentru solutionarea amiabila a reclamatiilor consumatorilor, Cumparatorul va contacta: bonjour@paris14a.ro. Vanzatorul va informa Cumparatorul cu privire la rezultatul procedurii reclamatiei, prin mijloace electronice, la adresa de e-mail comunicata de catre Cumparator.
2.6.6. Vanzatorul detine un Certificat de Inregistrare la Registrul Comertului Bucuresti si obiectul de activitate al acestuia include vanzarea bunurilor. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal este organismul de supervizare a protectiei datelor personale. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor este, potrivit legii, organismul de supervizare in ceea ce priveste, printre altele, respectarea Ordonantei Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, cu modificarile ulterioare.
2.6.7. Prin prezentul document, Cumparatorul isi asuma riscul privind modificarea circumstantelor in acceptiunea Art. 1271, alin. 3 lit. C din Codul Civil.

2.7 Cupoane de reducere si vouchere

2.7.1 Vanzatorul ofera diverse tipuri de reduceri; reducerile sunt de asemenea acordate si sub forma de cupoane de reducere sau vouchere care includ, cel mai frecvent, coduri de reducere.
2.7.2 Codurile de reducere nu pot fi utilizate in mod repetat cu exceptia situatiilor in care cuponul sau voucherul respectiv stipuleaza in mod expres contrariul.
2.7.3 Cupoanele de reduceri si voucherele nu pot fi combinate sau utilizate impreuna, decat in situatia in care cuponul sau voucherul respectiv stipuleaza in mod expres contrariul.
2.7.4 In cazul in care reducerea sau cuponul de reducere este utilizat altfel decat in conformitate cu regulile ofertei de reducere, ale cuponului sau voucherului, Vanzatorul are dreptul de a refuza reducerea, cuponul de reducere sau voucherul respectiv. Cumparatorul va fi informat in consecinta si i se va oferi posibilitatea de a plasa Comanda fara reducerea solicitata. In cazul unor neintelegeri/neclaritati privind interpretarea regulilor aplicabile reducerilor sau cupoanelor de reduceri, mentiunile prezentilor Termeni si Conditii vor prevala.
2.7.5 Daca plasati o Comanda pentru mai multe produse dintre care unul nu este disponibil, PARIS14A va va informa corespunzator. Restul Comenzii va fi procesat si expediat conform solicitarii clientului.

3. Livrarea Bunurilor
3.1 Termen de livrare

3.1.1. Timpul de livrare curge din momentul in care Bunurile comandate sunt expediate din depozitele Vanzatorului si nu poate fi mai mare de 10 de zile lucratoare de la data Acceptarii Comenzii cu exceptia situatiilor in care produsele sunt realizate pe comanda, caz in care termenul de livrare se anunta punctual ramanand optiunea clientului daca mentine sau nu comanda si accepta termenul de livrare

3.1.2. Produsele care nu au specificat pe pagina acestora un termen de livrare estimativ, sunt considerate produse la comanda. Termenul de livrare al acestor produse este cuprins intre 2-10 saptamani.
3.1.3. Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile in cel mai scurt termen posibil.

3.2 Expedierea, livrarea si receptia bunurilor

3.2.1. Cumparatorul obtine dreptul de proprietate asupra Bunurilor cumparate la primirea Bunurilor respective. In momentul respectiv, riscul privind pierderea sau deteriorare, este, de asemenea, transferat Cumparatorului.
3.2.2. In cazul in care ati ales plata ramburs, proprietatea Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, la adresa indicata in Comanda (prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de transportator).
3.2.3. La livrarea coletului, documentul care confirma executarea corespunzatoare a livrarii trebuie sa fie semnat de catre Cumparator. Prin aceasta nu va fi afectat in nici un fel dreptul legal al Cumparatorului de a notifica ulterior PARIS14A in cazul in care constata un defect sau orice alta lipsa de conformitate a Bunurilor. Refuzul de semnare a documentului de livrare reprezinta refuzul de acceptare a Bunurilor.
3.2.4. Inainte de receptionarea Bunurilor de la transportator, Cumparatorul are obligatia de a verifica daca ambalajul este intact si de a notifica imediat transportatorul in legatura cu orice defecte.
3.2.5. In cazul in care ambalajul nu este intact, Vanzatorul recomanda Cumparatorului sa refuze receptia Bunurilor de la transportator si sa transmita un email de informare a Vanzatoului la adresa de email bonjour@paris14a.ro. Prin semnarea de primire, Cumparatorul confirma ca ambalajul Bunurilor este intact.
3.2.6. Orice reclamatii privind defectele mecanice ale Bunurilor, livrarea de alte bunuri decat cele comandate etc., care nu au fost semnalate la receptia bunurilor de la transportator, vor fi semnalate de Cumparator imediat dupa identificarea lor, dar nu mai tarziu de 3 zile de la receptia Bunurilor. Vanzatorul va fi tinut raspunzator pentru pagubele cauzate Bunurilor in timpul transportului, doar in situatia in care Cumparatorul reclama astfel de pagube imediat, in conformitate cu prevederile prezentilor Termeni si Conditii.
3.2.7. In cazul in care, din motive imputabile Cumparatorului (cum ar fi, dar fara a se limita la: refuzul de primire a coletului, absenta de la adresa de livrare comunicata, refuzul achitarii contravalorii coletului), Bunurile trebuie livrate in mod repetat sau printr-o metoda de livrare diferita de cea solicitata initial prin Comanda, Cumparatorul are obligatia de a suporta toate costurile ocazionate de livrarile repetate.
3.2.8. Vanzatorul poate inainta orice comunicare adresata Cumparatorului prin mijloace electronice, la adresa de e-mail a Cumparatorului, pusa la dispozitie prin contul de client creat sau prin Comanda.

4. Retragerea din Contractul de vanzare-cumparare
4.1 Retragerea Cumparatorului din Contractul de vanzare-cumparare

4.1.4. In cazul in care Contractul de vanzare-cumpararea fost incheiat prin mijloace de comunicare la distanta (prin intermediul Magazinului Online), Cumparatorul are dreptul, in conformitate cu art. 9 alin. 1 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2014, de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare fara a invoca un motiv si fara aplicarea de penalizari, in termen de 14 zile calendaristice de la receptia Bunurilor, adica sa returnati produsul fara a va justifica decizia. Cumparatorul va informa Vanzatorul cu privire la retragere prin transmiterea unei notificari cu titlul ,,RETUR” la adresa hbonjour@paris14a.ro, indicand:
! numarul Comenzii;
! data achizitiei;
! contul IBAN pentru returnarea platii;
! numele titularului cont bancar.
4.1.5. Pentru achizitiile efectuate si comenzile ce au fost ridicate prin intermediul showroom-urilor PARIS14A acolo unde exista posibilitatea vizualizarii si probarii – testarii produselor, vanzatorul isi rezerva dreptul de a accepta returul produselor in urmatoarele conditii:
! In termen de 14 zile de la momentul achizitionarii cu aplicarea unei taxe de 30% (reambalare, igenizare, reparatie) din valoarea produselor returnate.
4.1.6. Pentru a adera la termenul limita de 14 zile calendaristice, este suficienta transmiterea notificarii de retragere catre Vanzator in acest termen. In cazul in care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Contractul de vanzare-cumparare este anulat.
4.1.7. Prin prezentii Termeni si Conditii, Vanzatorul extinde dreptul Cumparatorului de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare incheiat prin mijloace de comunicare la distanta (prin intermediul Magazinului Online) fara invocarea unui motiv si fara aplicarea de penalizari, de la 14 zile calendaristice la 30 de zile calendaristice de la receptia Bunurilor, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
! bunurile sunt in ambalajul original si complete;
! au sigiile de protectie intactem nu sunt deteriorate nu prezinta semne de uzura si
! este neindoielnic faptul ca Bunurile care sunt destinate unei utilizari unice, nu au fost utilizate.
Cumparatorul va suporta costul direct al returnarii produselor, acesta este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.
4.1.8. Nu acceptam returul urmatoarelor produse: obiecte de decor (lumanari, becuri).
4.1.9. In cazul in care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, fie in termenul legal de 14 zile sau in termenul extins de 30 de zile calendaristice si Bunurile returnate nu sunt complete, au sigiliile de protectie rupte sau sunt in mod evident utilizate sau deteriorate, Vanzatorul poate solicita despagubiri si stabili si retine valoarea despagubirilor din pretul de achizitie pretins a fi rambursat Cumparatorului. In acest caz, Vanzatorul va returna Cumparatorului doar diferenta dintre despagubiri si pretul de achizitie.
4.1.10. Cumparatorul ia la cunostinta prin prezentii Termeni si Conditii, in conformitate cu art. 16 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2014, ca nu se poate retrage din Contractul de vanzare-cumparare in cazul in care:
! Bunurile livrate au fost confectionate dupa specificatiile Cumparatorului sau sunt personalizate;
! sunt destinate consumului imediat;
! Cumparatorul a indepartat sigiliul de protectie;
4.1.11. In cazul in care Cumparatorul isi exercita dreptul de retragere, Cumparatorul va transmite imediat Vanzatorului, fie in termenul legal de retragere de 14 zile calendaristice fie in interiorul termenului extins de retragere de 30 de zile calendaristice, Bunurile care vor include toate componentele si accesoriile.
4.1.12. In cazul retragerii Cumparatorului din Contractul de vanzare-cumparare, Vanzatorul este obligat, fara intarzieri inutile si in termen de maximum 14 zile lucratoare de la data la care este informat de decizia de retragere, sa returneze Cumparatorului pretul tranzactiei achitat pentru Bunuri, urmand acelasi canal prin care a fost achitat pretul tranzactiei.
4.1.13. In situatia in care in pretul tranzactiei sunt incluse servicii care au fost utilizate de catre Cumparator (ex: card cadou, voucher cadou), pretul tranzactiei va fi ajustat corespunzator, fiind retinuta de catre Vanzator valoarea serviciilor utilizate.
4.1.14. In cazul in care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Vanzatorul va amana rambursarea pretului tranzactiei pana la data receptionarii Bunurilor ce au facut obiectul achizitiei sau la momentul primirii unei dovezi din partea Cumparatorului conform careia acesta a expediat Bunurile catre Vanzator.
4.1.15. Pentru a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Cumparatorul va transmite informarea pe adresa de e-mail bonjour@paris14a.ro.
4.1.16. In cazul in care Cumparatorul plateste o Comanda cu un voucher, discountul (egal cu valoarea voucherului) se imparte intre produsele din comanda, direct proportional cu valoarea fiecaruia. In cazul returului unei astfel de comenzi, se va putea reutiliza soldul rezultat ca urmare a stornarii, nu se va rambursa soldul.

4.2 Retragerea Vanzatorului din Contractul de vanzare-cumparare

4.2.1. In ciuda faptului ca Vanzatorul este foarte atent in ceea ce priveste piata Bunurilor oferite, se poate intampla, in mod exceptional, ca Vanzatorul sa nu poata livra Bunurile comandate in conditiile convenite prin Contractul de vanzare-cumparare. In aceste situatii, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare.
4.2.2. Atat Vanzatorul cat si Cumparatorul au dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare in cazul unor modificari semnificative ale preturilor cu ridicata ale Bunurilor comandate, in cazul unor modificari semnificative ale preturilor de expeditie sau in cazul in care Vanzatorul devine constient de faptul ca Bunurile au fost, din greseala, ofertate la un pret gresit, iar Cumparatorul nu accepta modificarile corespunzatoare aduse Contractului de vanzare-cumparare, adica o majorare a preturilor bunurilor sau a majorare a preturilor de livrare.
4.2.3. Vanzatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare in orice moment inainte de livrarea Bunurilor catre Cumparator.
4.2.4. Vanzatorul este obligat sa comunice imediat Cumparatorului retragerea sa din Contractul de vanzare-cumparare la adresa de e-mail pusa la dispozitie de Cumparator prin Comanda. Vanzatorul este, in continuare, obligat sa returneze Cumparatorului pretul tranzactiei achitat pentru Bunuri.
4.2.5. Prin prezentii Termeni si Conditii, Cumparatorul a luat la cunostinta si este de acord ca Vanzatorul are dreptul sa se retraga din Contractul de vanzare-cumparare incheiat cu un Cumparator care, pe parcursul altor relatii contractuale cu Vanzatorul, si-a incalcat deja material obligatiile care ii reveneau (refuzul repetat de preluare a Comenzii). Incalcarea materiala a oricaror acorduri anterioare cu Vanzatorul este considerata o incalcare semnificativa in sensul Art. 1551 alin. 1 din Codul Civil si Vanzatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare ca urmare a unei astfel de incalcari.

5. Garanția contra viciilor. Garanția pentru buna funcționare

5.1. Drepturile și obligațiile părților contractante în legătură cu garanția contra viciilor bunului vândut și garanția pentru buna funcționare (denumite în continuare “Garanțiile”) sunt guvernate de legislația aplicabilă în vigoare.
5.2. Cumpărătorul își poate exercita dreptul care decurge din livrarea de bunuri de consum defectuoase în termenul limită de 24 de luni de la livrarea Bunurilor. În cazul în care Bunurile, ambalajele acestora sau manualul inclus stipulează o durata medie de utilizare a Bunurilor, termenul va fi redus la această durată.
5.3. Vânzătorul garantează Cumpărătorului că, la livrare, Bunurile nu au defecte. Vânzătorul, în special, garantează că, la livrare, Bunurile:
¬ au proprietățile asupra căror părțile au convenit, și, în cazul în care nu există un astfel de consens, proprietățile pe care Vânzătorul sau producătorul le-a declarat sau pe care Cumpărătorul le așteaptă cu privire la tipul de bunuri respectiv și la promovarea de către Vânzător sau producător aferentă bunurilor respective,
¬ sunt potrivite scopurilor comunicate de Vânzător sau scopurilor pentru care tipul respectiv de bunuri este, de obicei, utilizat,
¬ corespund din punct de vedere al calității sau designului modelului sau mostrei aferente, dacă mostra sau modelul au fost stat la baza deciziei asupra calității bunurilor,
¬ sunt în cantitatea, au măsura și greutatea corespunzătoare și
¬ respectă reglementările aplicabile.
5.4. Cu toate acestea, această garanție nu acoperă problemele cauzate de uzura normală, neglijență, deteriorări sau utilizarea necorespunzătoare a produsului de către dumneavoastră.
5.5. Cumpărătorul va confirma drepturile care derivă din Garanții cu Vânzătorul la adresa desemnată de Vânzător în acest scop, sau, dacă este necesar, la sediul social al Vânzătorului. Procedura de reclamații referitoare la Bunurile defecte este inițiată în momentul în care bunurile au fost livrate Vânzătorului.
5.6. Pentru a confirma drepturile care derivă din Garanții, Cumpărătorul este obligat să dovedească existența unui Contract de vânzare-cumpărare între Cumpărător și Vânzător. Vânzătorul poate solicita Cumpărătorului să prezinte ca dovadă Confirmarea comenzii printată și dovada plății.
5.7. Cumpărătorul are obligația de a specifica, adică de a oferi o descriere a defectului pentru care a fost inițiată procedura de reclamație.
5.8. Cumpărătorul nu are niciun drept în legătură cu Garanțiile, în cazul în care Cumpărătorul știa, înainte de livrarea Bunurilor, că bunurile sunt defecte, sau în cazul în care Cumpărătorul a cauzat defectarea acestora.
5.9. Vânzătorul sau reprezentantul autorizat al acestuia va soluționa reclamația în termen de cel mult 10 zile lucrătoare. Durata necesară, în mod rezonabil, evaluării defectului nu este inclusă în aceste termene. Vânzătorul va finaliza procedura de reclamații, inclusiv va înlătura, dacă este posibil, defectul, în termen de 30 zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul a adus la cunoștința Vânzătorului lipsa de conformitate a produsului și a predat produsul Vânzătorului pe baza unui document de predare-preluare.
5.10. Cu excepția situației în care Vânzătorul va invalida reclamația, Vânzătorul va confirma Cumpărătorului acceptarea acesteia; confirmarea va include, printre altele, datele de identificare ale Cumpărătorului și Vânzătorului, cuprinsul reclamației, remediul solicitat, data și locul primirii reclamației și semnătura reprezentantului Vânzătorului.
5.11. În cazul în care reclamația este justificată, Cumpărătorul este îndreptățit la rambursarea costurilor suportate în legătură cu procedura de reclamație inițiată.
5.12. Vânzătorul este obligat să informeze Cumpărătorul cu privire la finalizarea și rezultatul procedurii de reclamație, prin mijloace electronice, la adresa e-mail pusă la dispoziție de Cumpărător în reclamație sau la orice altă adresă la care Cumpărătorul poate fi informat cu privire la finalizarea și la rezultatul procedurii de reclamații. Această informare va include termenul limită în care Cumpărătorul poate ridica Bunurile.
5.13. În cazul în care Cumpărătorul nu ridică Bunurile în acest termen limită, Vânzătorul are dreptul la rambursarea oricăror cheltuieli suportate în legătură cu depozitarea Bunurilor, și poate, dacă este necesar, să vândă Bunurile în numele Cumpărătorului. Cumpărătorul va fi notificat în avans și i se va pune la dispoziție o perioadă suplimentară suficientă pentru a ridica Bunurile.
5.14. Cumpărătorul este responsabil pentru ambalarea articolelor expediate, astfel încât să nu existe nici un risc de deteriorare pe durata transportului.
5.15. Este important să luați în calcul ca prin natura lor, obiectele pentru decor în stil vintage sau lucrate manual pot avea mici imperfectiuni (mici zgârieturi sau deteriorări ale materialului). Acestea nu se considera a fi defecte de fabricație și, în aceste cazuri, condițiile de garanție nu pot fi invocate. De asemenea, produsele din lemn masiv pot prezenta mici imperfecțiuni ca urmare a prelucrării, acestea nu sunt considerate defecte.
Clientul poate cere însa returul produsului fără a fi necesară vreo explicație, în condițiile legii.

6. Prevederi finale

6.1. Limba de comunicare dintre Vanzator si Cumparator si limba Contractului de vanzare-cumparare este limba romana. Toate Contractele de vanzare-cumparare incheiate sunt arhivate electronic de catre Vanzator si nu sunt disponibile tertilor.
6.2. In cazul in care orice prevedere a Termenilor si Conditiilor devine, din orice motiv, nula sau inaplicabila, restul Termenilor si Conditiilor vor ramane neafectate.
6.3. Vanzatorul poate schimba sau modifica Termenii si Conditiile. Termenii si Conditiile modificate vor intra in vigoare de la data publicarii lor. Drepturile si obligatiile anterioare atat ale Vanzatorului cat si ale Cumparatorului vor ramane neafectate.
6.4. In cazul introducerii unui element international in tranzactia bazata pe Contractul de vanzare-cumparare, partile contractante convin ca relatia dintre ele sa fie guvernata de legislatia Romana. Drepturile consumatorului care deriva din legislatia aplicabila in general vor ramane aceleasi.
6.5. Vanzatorul nu va fi tinut raspunzator pentru nici o pierdere, ranire sau paguba materiala, directa sau indirecta, cauzata de orice defect al Bunurilor livrate, decat in situatia in care pierderea, ranirea sau paguba materiala respectiva deriva din neglijenta, omisiunea sau intentia Vanzatorului.